Hozok egy általános puszedli receptet, amit kedvetek szerint variálhattok, fűszerezhettek. Általában csak a fahéjas-szegfűszeges, cukormázas mézes puszedli ismert, én viszont már kétféle verzióban is elkészítettem, szóval talán Ti is kedvet kaptok egy kis kísérletezéshez :-)
Hozzávalók 25-30 darabhoz:
Hozzávalók 25-30 darabhoz:
- 40 dkg bármilyen teljes kiőrlésű liszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 10 dkg vaj
- 1 dl méz
- 2 tojás
- ízlés szerint fűszerek
Elkészítés:
- A vajat a mézzel vízfürdőben összeolvasztjuk, langyosra hűtjük.
- A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük.
- A tojásokat felverjük és hozzákeverjük a langyosra hűlt mézes masszához, majd ezt az egész keveréket a száraz hozzávalókhoz öntjük. Fakanállal vagy spatulával dolgozzunk.
- Amikor morzsássá összeállt, kóstoljuk meg, és ha szükséges, édesítsük. Ezután gyúrjuk össze teljesen.
- Csomagoljuk folpack-ba, tegyük hűtőbe egy éjszakára. Pihenhet egy teljes napot is.
- Sütés előtt egy órával célszerű kivenni a hűtőből, különösen, ha egy egész napot hűsölt...
- Másnap golyókat formázunk és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép színe lesz (15-20 perc).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése