"Egy Csepp Emberség"

Most nem recept jön, holnaptól sorjázom őket újra. Egy alapítványra szeretném felhívni a figyelmeteket. Egy számomra nagyon kedves személy az egyik "frontembere". Megkértem, hogy pár szóban mutassa be az alapítványt, ami elsősorban a Dr. Takács Imre szociális otthon (Tab) lakóit támogatja, de az intézményen kívüli rászorulókon is segít. 



A következő bemutatkozást kaptam:

"Az alapítványt 5 évvel ezelőtt a saját pénzünkből hoztuk létre. Nem csak az intézményen belül élő pszichiátriai és fogyatékkal élő betegek megsegítésére, támogatására, hanem segítettünk már intézményen kívül élő nehéz sorsú fogyatékkal élő gyereket otthon ápoló családnak is. Tavaly és azelőtt mi vásároltunk be karácsonyra élelmet, takarót stb. A mi lakóink foglalkoztatásához szükséges minden eszközt, anyagot az alapítvány veszi. A jövedelem nélkül élő lakóinkat elvisszük haza a családot meglátogatni, van akit csak a temetőbe tudunk, mert senkije nincs már. A lakószobákat csinosítjuk (legutóbb lecseréltük a sötétítőfüggönyöket), egyik betegünket idén mi utaztatjuk haza az ünnepekre, és a kisfiának idén mi vettük a karácsonyi ajándékot. Azoknak a betegeinknek, akik szívesen járnak uszodába, mi vesszük az uszodabérletet. Ezek vagyunk."

Kérlek Benneteket, ha tudtok, egy csekély adománnyal segítsétek munkájukat:

"Egy Csepp Emberség" Alapítvány
8660 Tab Kossuth L. u. 107.
Számlaszám:10403916-00025761-00000005
Adószám:18784880-1-14


Ha személyesebb ajándékot szeretnél küldeni, az alapítvány olyan dolgoknak örülne legjobban, amit a kézműves foglalkoztatáshoz fel tud használni. Bárminek örülnek, ami fejlesztheti a betegek kézügyességét: fonal, papír, ceruza, filc, zsírkréta, kifestőkönyv, gyurma, ragasztók, cérna, nemezgyapjú, agyag, raffia, csuhé, maradék anyagok, gyöngy, damil...

Kifogytam a felsorolásból, de mindent, ami nem szerepel a fenti listában, és megfelelő lehet a foglalkoztatási célra, nagyon szívesen fogadnak az otthonban. Az intézményi költségvetésből sajnos éppen csak a fenntartásra futja, minden egyéb költséget az Egy Csepp Emberség alapítvány áll.

Köszönjük szépen mindenki nevében, aki karácsony előtt gondol az otthon lakóira és családjukra. És azokra a kívülállókra, akiket az alapítvány megtalál, és akiken segíteni tud.

Megjegyzések